Nå kan du kokkelere med toppkokker fra ditt eget kjøkken

Nå kan du kokkelere med toppkokker fra ditt eget kjøkken

Da restaurantene måtte stenge ned, fant flere av Oslos beste kokker en ny måte å spre matglede til folket. – Kokking gjør det enkelt å lage mat sammen med toppkokker, hjemme hos deg selv, sier Rikke Malmstrøm Hole.

Av: Redaksjonen , 8.05.2020

De siste ukene har toppkokker fra Restaurant Einer, Smalhans, Code og Txotx stilt opp som vertskap for å lage mat sammen med corona-faste nordmenn. Kokkene velger oppskriftene selv og sender deltakerne ingredienslisten så de kan handle råvarer i forkant. Selve matlagingen gjøres i fellesskap – fra hver sin side av en skjerm.

– Vi inviterte inn flere av Oslos topprestauranter til å kokke sammen med oss og fikk veldig god respons på ideen. I løpet av få uker har over 400 virtuelle restaurantgjester kokket, spist, tipset, kjøpt gavekort og oppskrifter fra restaurantene, sier Rikke Malmstrøm Hole, daglig leder i Society Studio, som står bak konseptet.Fra gnocchi til fiskegrateng
Variasjonen i matrettene er stor, og kokkene disker opp med alt fra hjemmelaget gnocchi til fiskegrateng.

– Konseptet passer perfekt for en kveld med venner, god mat og vin. Vi hadde aldri kommet på disse rettene selv, og kvaliteten på maten er høy, sier Oskar Jensen Skulberg, som har deltatt på Kokking flere ganger.Slår et slag for lokale restauranter
Selve ideen ble til da de ansatte i Society Studio bestemte seg for å slå et slag for at lokale restauranter skulle komme seg helskinnet gjennom corona-krisen. 

– Kokking er et kjempeinitiativ for bransjen. Det har vært fint å gi folk hjemme inspirasjon på kjøkkenet og friste dem til å komme tilbake når vi endelig kan åpne igjen, sier Christer Rødseth, OL-gullvinner i kokkekunst og kjøkkensjef på Code Restaurant.

Kokking inkluderer vegetar- og plantebaserte retter som skal gi flere inspirasjon og kunnskap om hvordan de kan gå frem for å få et bærekraftig kosthold. Foto: Society Studio.


Bærekraftig og plantebasert meny
En viktig del av Kokkingen handler om å inspirere flere til å lage  bærekraftig mat.

– Alle kokkene oppfordres til å lage en rett med råvarer i sesong, som er vegetar eller plantebasert, eventuelt med mulighet for å legge til kjøtt eller fisk for de som ønsker det, sier Malmstrøm Hole.

– Hvordan melder man seg på?
– Det eneste du trenger for å delta er å kjøpe inn ingredienser i forkant og delta på livestreamen på Kokking.no. Neste mulighet er mandag 11. mai kl. 18.30. Da er det Lise Aanes fra Brutus som står bak grytene med Kimchi og surkål på menyen.