Nå kan du abonnere på  klesskapet ditt

Nå kan du abonnere på klesskapet ditt

Vil du ha 359 plagg i klesskapet eller spare tid, penger og miljøet på å organisere klesbruken din på en ny måte? Nå kommer abonnementstrenden på klær til Norge.

Av: Redaksjonen , 22.08.2020

Sigrun Syverud, daglig leder i Fjong, har bygget opp en gründersuksess ved å leie ut brukte kvalitetsklær til spesielle anledninger. Nå introduserer Fjong abonnement på klær som første aktør i Norge.

– Målet er å endre måten vi konsumerer klær på, utnytte plaggene som er produsert og kjøpe mindre. Ved å tilby abonnement, som et tillegg til utleie for spesielle anledninger, gir vi kundene våre en enkel måte å redusere fotavtrykket sitt, samtidig som de får tilgang til en uendelig garderobe, sier Sigrun Syverud.Hvert femte klesplagg blir aldri brukt
I følge rapporten Klesforbruk i Norge har Nordmenn i snitt hele 359 klesplagg hengende i garderobeskapet, og hvert femte av dem blir aldri brukt. I følge Framtiden i våre hender er klesforbruket i Norge årsaken til klimagassutslipp som tilsvarer 800.000 biler i året og motebransjen er en av de globale verstingene når det kommer til klima og miljø. Behovet for å utvikle nye måter å kle oss på er stort – og stadig flere får nå øynene opp for at man ikke lenger må eie alt man bruker. I løpet av kort tid har Fjong fått 250 klesabonnenter som får nye plagg rett på døra en gang i måneden.

– Over 80 prosent av kundene våre oppgir at de har redusert klesforbruket sitt betydelig etter at de begynte å abonnere på klær. De tenker mer over hva de velger å kjøpe, unngår bomkjøp og kjøp av trendplagg de går lei etter en kort periode. De fleste forteller at grunnen til at de velger å abonnere på klær er at de ønsker å ha et mer bærekraftig klesforbruk, forteller Syverud.

Motegründer: Sigrun Syverud har bygget opp Fjong ved å leie ut brukte kvalitetsklær til spesielle anledninger. Nå vil hun gjøre det enkelt å kle seg i hverdagen med abonnement på mote. Foto: Benedikte Lie Berntsen.


Sånn fungerer det
Klærne du kan abonnere på gjennom Fjong eies av privatpersoner som leier ut plaggene sine gjennom Fjong. Hver gang et plagg leies ut, tjener personen som eier det penger. Du velger selv hva slags plagg du liker og hvor mange du vil abonnere på. Deretter får du nye plagg levert på døra en gang i måneden. Etter bruk returneres plaggene til et renseri, hvor de blir vasket, renset og kvalitetssjekket før de igjen er klart til utleie.


Fjong-gründerens ti gode grunner til å slutte å kjøpe og begynne å abonnere på klær
1. Det gir deg en bærekraftig måte å konsumere klær på.
2. Du får tilgang til en uendelig og varierende garderobe, uten at du bruker opp skapplassen.
3. Du sparer tid i en travel hverdag.
4. Du får personlige klesanbefalinger fra våre stylister.
5. Du unngår bomkjøp, og kjøp av plagg du ofte blir lei av etter få gangers bruk.
6. Det er bra for lommeboken og gir deg tilgang til plagg du ikke hadde hatt mulighet til å kjøpe ellers.
7. Du får 100 prosent fornøydhetsgaranti. Mottar du et plagg som ikke passer, sender Fjong deg et nytt eller gir deg et ekstra plagg i neste abonnementsperiode.
8. Du er med på å endre motebransjen, som er en av de mest forurensende bransjene i verden.
9. Plaggene blir levert rett på døra – hjemme hos deg.
10. Du trenger aldri å havne i kleskrise igjen.

Sist oppdatert: 6.03.2021, 11:33