Good Talks Episode 1.2     Elsk tekstilene dine!

Good Talks Episode 1.2 Elsk tekstilene dine!

De fleste har fått med seg at det er bra for miljøet og lommeboka å gi klærne ekstra kjærlighet ved å fikse og vaske de riktig, men er det bare å plukke opp nål og tråd og sette igang? Og er vaskerådene du lærte av mora di fortsatt aktuelle?

Av: Karoline Hestnes & Hannah Nordh , 31.01.2021

I denne episoden av Good Talks tar Hannah og Karoline turen til Vollebekk Fabrikker for en prat med redesigner og tekstilkunstner Eline Medbøe, som er kunstnerisk leder for RELOVE, en frivillig organisasjon som sprer kunnskap om kreativ gjenbruk og omsøm av klær og tekstiler til alle aldersgrupper.Eline er en mester i “Visible Mending” – en teknikk som går ut på å reparere plagg på en enkel, synlig og dekorativ måte. I 2020 ble tre av hennes “Visible Mending”-prosjekter kjøpt inn av Nasjonalgalleriet til deres samling av norske kunsthåndverk.

Eline Medbøe i front med programlederne Karoline Hestnes og Hannah Nordh // Foto: Andrea Lopez Lyngholm


Vanligvis arrangerer Relove workshops og kurs for barn, unge og voksne, men under pandemien er kursvirksomheten begrenset. Derfor har Eline Medbøe gått digitalt og er nå aktuell med enkle redesign og gjenbruks videoer som hun har utviklet i samarbeid med Klimaetaten i Oslo kommune.

Det beste med å få dilla på å reparere er når du hører sånn “RITSJ” og tenker “YES”! Nå kan jeg sy noe!

Eline Medbøe

I Good Talks snakker vi med Eline om hvorfor hun brenner for å redde klær og tekstiler fra å bli avfall, men vi vil også finne ut mer om hvordan vi bør behandle klærne våre for å bevare både tekstiler og miljøet på best mulig måte og tar derfor en prat med Ingun Grimstad Klepp .


Hun arbeider blant annet ved Forbrukerforskningsinstituttet SIFO ved OsloMet og har de siste 20 årene vært landets ledende ekspert på dette området.

Bruker du riktig mengde vaskemiddel får du både rene klær og reduserer utslipp av kjemikalier.

Ingun Grimstad Klepp

Vi tar også en tur på gata og spør folk om hvor mange ganger de tror vi nordmenn bruker et klesplagg før vi kvitter oss med det. Og hvor mange grader de tror man kan sette klesvasken på for at det skal bli rent nok.

Dette er litt av det du får høre om i ukens episode av “Good Talks, så «Tune in» på andre episode og bli mer klimasmart på klesfronten du også.

Psst! Sjekk ut vår IG @GoodNewsNorway? Der deler vi gode nyheter, tips, triks og bakgrunns-stoff om våre gjester og fra våre podcast-innspillinger.

Programledere er Karoline Hestnes og Hannah Nordh.

Sist oppdatert: 6.03.2021, 11:40