– Good People skal samle bra folk for bærekraftig utvikling

– Good People skal samle bra folk for bærekraftig utvikling

Lanserer community for mennesker som er opptatt av å utvikle en ny og bærekraftig ombruksøkonomi.

Av: Redaksjonen , 29.01.2021

– Det er en vanskelig oppgave å utvikle en ny økonomi – og det er ingen som klarer det på egenhånd. Derfor lanserer vi Good People, som er et community for mennesker, bedrifter og organisasjoner som er opptatt av å utvikle en ny og bærekraftig ombruksøkonomi, sier Preben Carlsen, redaktør i Good News, som står bak initiativet. En arena arena for læring, agendasetting og innovasjon
Good People skal være en åpen arena for informasjonsdeling og diskusjon, og det planlegges allerede webinarer og frokostmøter, når det igjen blir mulig med fysiske møter.

– Vi vil bruke kraften i fellesskapet til å sette behov for endring på agendaen, også håper vi det finnes mange gründere og selskaper der ute som vil bruke deltakerne i gruppa som sparringspartnere og testbrukere når de jobber med bærekraftig produkt- og tjenesteutvikling, sier Carlsen.
 


Som medlem i Good People kan du forvente fire ting:  

1. Lære om store problemer og hvordan vi kan løse dem
Good News vil dele egne nyheter med medlemmene og oppfordrer alle som er med til å dele relevant innhold fra andre kanaler. Målet er at medlemmene holder hverandre oppdatert om den viktigste utviklingen i ombruksøkonomien.

2. Diskutere og finne svar på viktige problemstillinger
Alle som vil kan dele, diskutere og utforske ulike temaer i Good People. For å løfte frem forskjellige perspektiver og løsninger blir det også arrangert webinarer og arrangementer som kan åpne for gode svar.

3. Agendasette behov for endringer
Stadig flere innser at samfunnet må legge om kursen for å skape en bærekraftig utvikling. Det krever samfunnsendring på flere nivåer. Good People håper å samle mange, bra folk, som sammen kan løfte frem konkrete behov for endring gjennom grasrot-engasjement, kommunikasjon og politiske krav.

4. Utvikle nye løsninger, produkter og tjenester
Samarbeid er en viktig del av å skape en bærekraftig økonomi. Det inkluderer brukerinvolvering og -testing av morgendagens løsninger, produkter og tjenester. Good People kan tas i bruk som en effektiv kilde til innovasjon av både gründere, små og store virksomheter som jobber med å lage bedre produkter og tjenester enn dagens forbruksbaserte alternativer.En arena for alle
Podkasten Good Talks er et godt eksempel på hvordan Good News håper at deres kanaler skal fungere fremover. Hannah Nordh og Karoline Hestnes tok kontakt med redaksjonen fordi de hadde en idé om å lage en podkast om små grep som kan løse store problemer. 

– Hannah og Karoline hadde en god idé og fikk tilgang til Good News-plattformen så de kan nå ut til flere med sitt eget innhold. På samme måte håper vi nå at både privatpersoner, organisasjoner, selskaper og politikere engasjerer seg i Good People, for vi trenger engasjement fra mange hold for å klare å skape nødvendige endringer i økonomien og samfunnet vårt, sier Carlsen. 

Sist oppdatert: 6.03.2021, 13:40