Episode 1.5 Plastredusert livsstil

Episode 1.5 Plastredusert livsstil

Å slutte med med all bruk av plast virker umulig for de fleste av oss, men det som er bra er at vi alle kan være med på å redusere forbruket! I tillegg kan du kanskje kombinere friluftsliv med en sosial og nyttig ryddeaksjon? Og attpåtil bli belønna med å plukke opp plast og annet avfall som du kan løse inn i bonuspoeng via en app!

Av: Karoline Hestnes & Hannah Nordh , 21.02.2021

Eli @AltJegKan Gundersen i front, med programlederne Hannah Nordh og Karoline Hestnes.

I 5. og siste episode i denne sesongen av Good Talks tar vi turen hjem til Elin Gundersen som står bak “Alt jeg kan” kontoene som du kan følge både på Instagram og You Tube. Hun er en av de vi kjenner til som er råest på å leve så plastfritt -og bærekraftig som mulig.

Elin jobber fulltid som grafisk designer, men på fritiden brenner hun for å inspirere oss andre til å redusere bruken av plast og leve mer bærekraftige liv ved å formidle grønne tips og triks på informativ og inspirerende måte. Vi tar en god prat med Elin om hvilke prinsipper og huskeregler hun selv forsøker å etterleve og hvilke erfaringer hun har gjort seg på veien til en plastredusert livsstil. Å være “perfekt” er blant annet noe Elin ikke lenger streber etter å være, men at hun selv og alle vi andre kan få til en livsstil med minst mulig plast har hun troen på!

Vi må ikke være så sinte på de som prøver så godt de kan. Vi må heie på dem fordi vi trenger dem.

Eli Gundersen

De siste årene har det dukket opp mange gode initiativ for å få bukt med søppelhavet vi mennesker har skapt og som bokstavelig talt flyter rundt oss. Vi tar en telefon til ildsjelen Christopher S. Hauga, grunnleggeren av Plast Norge. De arrangerer ryddeaksjoner både til fjells og elvelangs som du kan henge deg med på. Vi får høre mer om hvorfor Christopher startet opp Plast Norge og om rydde-appen fra Empact Eco.

Foto: Morten Lauveng @VaartOslo

Med Empact-appen kan du rydde naturen og få belønning for det.

Win-Win!

Christopher S. Hauga

Denne gangen tar vi en tur ut på gata for å høre hva folk tipper om hvor mye plast en kan spare miljøet for ved å bytte ut flytende shampoo og balsam på flaske med plastfrie alternativer i fast form.

Dette er litt av det du får høre om i den femte og siste episoden i vår første sesong av “Good Talks. Du kan lytte via Spotify, Apple Podcast eller andre plattformer.

Psst! Følg oss på IG @GoodNewsNorway? Der deler vi gode nyheter, tips, triks og bakgrunns-stoff om våre gjester og fra våre podcast-innspillinger.

Psst 2! Husk at du kan begynne i det små med å sjekke ut plastfrie produkter eller alternativer til plast hos for eksempel LUSH eller Be:Eco.

Programledere er Karoline Hestnes og Hannah Nordh.

Sist oppdatert: 6.03.2021, 11:36