Episode 1.4 Studer deg “grønn”

Episode 1.4 Studer deg “grønn”

Det grønne skiftet vi står i innebærer at bærekraft har blitt en del av timeplanen. Har du lyst på mer "grønn kunnskap" og kompetanse finnes det nå flere spennende utdanninger og kurs med fag som sirkulærøkonomi og klimaregnskap på blokka!

Av: Karoline Hestnes & Hannah Nordh , 14.02.2021

I denne episoden vil vi finne ut mer om hva som rører seg av bærekraft som fag og tematikk på timeplanene rundt om i Norge.

Vi får besøk av Adela Sanchez Askeland i vårt provisoriske Podcast studio i GoGood.no sine lokaler. Adela er foredragsholder, fagansvarlig på NKI for deres nye studier om sirkulærøkonomi og klimaregnskap, og har i nyere tid vært med på å utvikle et virituelt læringsverktøy for elever i videregående skoler som skal gjøre undervisningen mer levende, interresant, samt lettere både å lære og huske.

Adela Sanchez Askeland i front med programlederne Hannah Nordh og Karoline Hestnes

Vi som er heldige å vokse opp i et av verdens rikeste land har alle forutsetninger til å ha det fantastisk, hvilket fort leder til overforbruk.

Adela Sanchez Askeland

Vi snakker også med Adela om Development Goals Forum som hun er grunnlegger av og får høre hennes beste #EcoHacks.

Vi vil finne ut mer om bærekrafts-fag som en del av den nye læreplanen og tar en telefon til Astrid Sinnes som er professor i naturfag-didaktikk ved NMBU. Hun har skrevet flere bøker om utdanning for bærekraftig utvikling og hennes siste bok “Action, takk” tar for seg hvordan skolen kan inspireres av ungdoms handlingskraft.

Foto: Thomas Brun // NTB

Vi må lære om både utfordringene OG løsningene for å bli handlekraftige og ikke handlingslammede.

Astrid Sinnes

Vi tar også en tur ut på gata for å høre hva folk tipper om menneskers evne til å huske hva vi har lært etter et viss tid, og om de selv kunne tenke seg å lære mer om bærekraft med Virtual Reality som læringsverktøy.

Dette er litt av det du får høre om i ukens episode av “Good Talks og du kan lytte via Spotify, Apple Podcast eller andre plattformer.

PS! Sjekk ut vår IG @GoodNewsNorway? Der deler vi gode nyheter, tips, triks og bakgrunns-stoff om våre gjester og fra våre podcast-innspillinger.

Psst! Ta testen! Hvilket bærekraftsmål er viktigst for deg? Norad sin test finner du her:

Programledere er Karoline Hestnes og Hannah Nordh.

Sist oppdatert: 6.03.2021, 11:36